„Омладинска уметничка мрежа“ повезује талентоване младе људе из Бугарске и Србије

banner 1Од 1. марта започиње процес пријављивња младих за учешће у креативним камповима у оквиру пројекта „Омладинска уметничка мрежа“, подржаног кроз Програм прекограничне сарадње Interreg-IPA Бугарска-Србија 2014 - 2020 ".
Партнери на пројекту су Национално читалиште" Развитие - 1893 “, из Белограчика, Бугарска и Дом културе Књажевац, Република Србија, главни циљ пројекта је стварање окружења за развој талената, креативних вештина и међукултурног дијалога међу младима из прекограничног региона Видин -Зајечар.
Да би се то догодило, планирано је организовање и одржавање омладинских кампова у шест креативних области: ликовна уметност, креативно писање, музика, плес, позориште и фотографија. Сваки од кампова трајаће 6 дана и завршиће се „Вечем талената“, током које ће млади представити своја достигнућа локалним заједницама у Књажевцу и Белоградчику. Сваки од кампова водиће српски и бугарски ментор.
Да би се придружили креативним камповима, млади морају имати између 16 и 29 година, показати интересовање за релевантно креативно поље и имати сталну или тренутну адресу у округу Видин, Бугарска или округу Зајечар, Србија. Ако је особа млађа од 18 година, биће потребан писани пристанак родитеља. Више информација о пројекту, као и условима и документима за пријаву за учешће у омладинским камповима можете погледати на Facebook страници пројекта: Омладинска Уметничка Мрежа-ОУМ (https://www.facebook.com/oumknjazevac).
Након кампова, млади учесници ће заједно са својим менторима имати прилику да учествују на Форуму посвећеном развоју омладинског предузетништва у области културе и креативних индустрија. Поред тога, имаће прилику да учествују и покажу своје способности на Међународном фестивалу културе младих који се више од 50 година одржава у Књажевцу, уз подршку Министарства културе Републике Србије. Србија. На овај начин млади ће представити вештине и знања која су стекли у оквиру пројекта, као и промовисати створену Омладинску уметничку мрежу.
Овај пројекат се кофинансира од стране Европске уније кроз Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија.

banner 2

euОва публикација је направљена уз помоћ средстава Европске уније кроз Interreg-IPA Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија под бројем CCI No 2014TC16I5CB007.  Јединствено одговорно лице за садржај ове публикације је Дом Клутуре Књажевац и ни на који начин не може бити тумачен као став Европске уније или Управљачког тела програма.