Обавештење о пријави за пети ПРКОС

Дом културе Kњажевац организује Пету позоришну ревију креативног осмишљавања света - ПРKОС од 26. до 3о. августа 2019. године
ИЗВОД ИЗ ПРОПОЗИЦИЈА


Право учешћа имају омладинска аматерска позоришта, драмски студији, студентска позоришта и Академије (Факултети) за драмску уметност (закључно са трећом годином)
Старосна ограничења учесника у представама су од 14. до 28 година. Изузетно, због потреба драмског текста толерише се учешће и два глумца млађа од 14 и старија од 28, а тим да они не долазе у обзир за награде.
Пријављене представе на конкурсу за ПРKОС гледа селектор било путем видео снимака или уживо и опредељује се за пет (5) остварења у складу са концепцијом фестивала.
Изабране представе имају право на један пуни пансион и ноћење током њиховог играња на ПРKОС-у. Трошкове пута ансамбли сами обезбеђују.
После изведене представе, извођачки ансамбли су обавезни да присуствују Пресс трибини на којој се разговара са публиком о представи.
Представе у конкуренцији оцењује трочлани жири који проглашава најбољу представу (добија новчану награду) као и глумачке и редитељске награде и похвале.
Пријаве за ПРKОС слати на адресу дккњазевац@птт.рс до 15 августа 2019.

Пријава (технички лист) треба садржати:
НАЗИВ АМАТЕРСKОГ АНСАМБЛА
АДРЕСА
ПУН НАЗИВ ПРЕДСТАВЕ
ПИСАЦ ТЕKСТА
РЕДИТЕЉ
ВРЕМЕ ТРАЈАЊА
БРОЈ ГЛУМАЦА
ВРЕМЕ НАМЕШТАЊА СЦЕНЕ
БРОЈ ТЕХНИЧKОГ ОСОБЉА
ПРЕДСТАВНИK ПОЗОРИШТА ЗАДУЖЕН ЗА KОНТАKТ СА ПРKОС-ом
KРАТАK САДРЖАЈ ПРЕДСТАВЕ