Хумана деца "Каплара" за Анђелу

Ученици Основне школе "Димитрије Тодоровић Каплар" извели су синоћ представу "Да се не заборави", посвећену божићним обичајима.

 

Улаз је био бесплатан, а сваки од гледалаца добровољним прилозима био је у прилици да помогне лечење Анђеле Ђошић, ученице ове школе, која болује од леукемије.

У предвечерје Бадњег дана и Божића, ученици Основне школе "Димитрије Тодоровић Каплар" подсетили су на лепе српске обичаје које су наши преци неговали вековима и у граду и на селу, али су у време радости, даривања и љубави, замолили Књажевчане да добровољним прилозима  помогну њиховој другарици Анђели Ђошић, која празнике проводи у болници.
 
Хумани гест деце наишао је на одобравање родитеља, које радује што се од малена уче хуманости.
Анђела болује од леукемије и свакодневно јој је потребна терапија, која пуно кошта, каже учитељица Мирјана Радовановић.

"Окупили смо се да помогнемо девојчици Анђели Ђошић, која се, на жалост, налази у Нишу, на хематолошком одељењу. Вратила се болест, коју је једном успела да победи и желимо да, на начин на који ми можемо, олалшамо те дане и њој и њеној породици, да знају да смо уз њих у мислима, у молитвама у ове празничне дане."

У припреми представе "Да се не заборави" учествовали су ђаци IV/3, IV/4, VIII/3 и VIII/4, а подршку реализиацији пружили су Удружење за неговање традиције "Извор" и Дом културе. Од добровољних прилога гледалаца, штета што их није било више, прикупљено је 27 хиљада динара. Још 34 хиљаде сакупљено је школи, уз само једну поруку:

 

"Анђела, волимо те, брзо нам се врати !"